Alina Dragomir

Instructor

Alina Dragomir

Alina Dragomir este profesoară de limba si literatura română, actualmente director, de 16 ani,  la aceeaşi şcoală din mediul rural, de care s-a îndrăgostit din prima zi şi de unde nu a mai plecat.

Absolventă a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Litere, specializarea română-italiană, este  permanent interesată de perfecţionare, fie că este vorba de cursuri online sau faţă în faţă, de cursuri de specialitate, de psihologie sau dezvoltare personală.

Consideră că printre calităţile unui bun profesor, dragostea pentru copii este esenţială. Un bun profesor are o vocaţie interioară pentru comunicarea adecvată a informaţiei, dar el trebuie şi să iubească şi să înţeleagă copiii. 

Întrebată cum ar trebui  să decurgă o oră/ un curs de română  pentru a face orele interactive/ implicate/ cu dezbateri și idei?, profesoara noastră răspunde:

      Nu știu cum ar trebui să decurgă o oră de română, pentru că orele de română sunt foarte diferite. Ceea ce știu cu certitudine e că la sfârșitul orei, copilul  din bancă trebuie să considere că ora aceea nu a fost pierdută și să aștepte cu interes ora următoare de română. Să fie așa, ca sultanul care așteaptă o nouă poveste a Șeherezadei. O oră de română, de matematică, de biologie, dacă nu te învață nimic despre tine și despre viața ta, e doar o oră pierdută. Încerc permanent să leg totul de viață, de ceea ce contează și de ceea ce îi interesează. De aceea mi se par mai importante discuțiile despre viață pe care le declanșează un text literar, decât analiza elementelor de structură, de compoziție și de limbaj .

Cursuri