4.8
o ședință

Atelier de pregătire la limba română

50 lei

Romania

Despre curs

Pentru că gramatica este logica vorbirii, vă propunem un atelier de limba și literatura română.
Sesiunile sunt adaptate nivelului de vârstă al participantului și sunt flexibile, concentrându-se pe interesele, aptitudinile, dar și pe alte particularități individuale.

În primele sesiuni ne vom familiariza cu noțiunile de bază, atât de fonetică, cât și de gramatică și pentru consolidarea temelor ,,pilon” ale limbii și literaturii române. Vom parcurge subiecte precum cuvintele polisemantice, sinonimele, antonimele, omonimele, substantivul, adjectivul, verbul, pronumele.


În continuare, vom parcurge sesiuni cu un grad de dificultate mai ridicat, acoperind o paletă mai vastă de noțiuni antrenante și solicitante. Subiectele parcurse vor fi: familia de cuvinte și câmpul lexical, exprimarea propriilor opinii, planul simplu și dezvoltat de idei, semne de punctuație și ortografie, versul, strofa și rima și nu numai.


Metoda de lucru: fiecare sesiune în parte este construită preponderant prin joc didactic și exerciții diversificate de identificare, exemplificare, demonstrare, asociere, selectare, alcătuire, compunere, analizare, dar cuprind și o parte teoretică.

Miercuri: 18:30 – 19:30
10 ani – 15 ani
50 lei/ședință

Alina Dragomir

Instructor

Alina Dragomir este profesoară de limba si literatura română, actualmente director, de 16 ani,  la aceeaşi şcoală din mediul rural, de care s-a îndrăgostit din prima zi şi de unde nu a mai plecat.

Absolventă a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Litere, specializarea română-italiană, este  permanent interesată de perfecţionare, fie că este vorba de cursuri online sau faţă în faţă, de cursuri de specialitate, de psihologie sau dezvoltare personală.

Consideră că printre calităţile unui bun profesor, dragostea pentru copii este esenţială. Un bun profesor are o vocaţie interioară pentru comunicarea adecvată a informaţiei, dar el trebuie şi să iubească şi să înţeleagă copiii. 

Întrebată cum ar trebui  să decurgă o oră/ un curs de română  pentru a face orele interactive/ implicate/ cu dezbateri și idei?, profesoara noastră răspunde:

      Nu știu cum ar trebui să decurgă o oră de română, pentru că orele de română sunt foarte diferite. Ceea ce știu cu certitudine e că la sfârșitul orei, copilul  din bancă trebuie să considere că ora aceea nu a fost pierdută și să aștepte cu interes ora următoare de română. Să fie așa, ca sultanul care așteaptă o nouă poveste a Șeherezadei. O oră de română, de matematică, de biologie, dacă nu te învață nimic despre tine și despre viața ta, e doar o oră pierdută. Încerc permanent să leg totul de viață, de ceea ce contează și de ceea ce îi interesează. De aceea mi se par mai importante discuțiile despre viață pe care le declanșează un text literar, decât analiza elementelor de structură, de compoziție și de limbaj.