4.8
o ședință

Il bambino curioso

50 lei

Italy flag. Italian flag on a pole waving on blue sky background

Despre curs

La cursul de limba italiana, copiii vor descoperi tainele acestei limbi frumoase, dar și de ce iubim Italia. Să fie pentru cultura sa, pentru modă, fotbal sau gastronomie? Oricare ar fi răspunsul, vom descoperi aceasta țară cu adevarat vorbindu-i limba.
Il bambino curioso ( Copilul curios) este un curs pentru începători, care îi va introduce pe cei mici în tainele limbii italiene și în lumea culturii sale.

De ce să alegi acest curs pentru copilul tău:
⁕ va putea să se exprime în limba lui Dante, Pirandello, Da Vinci sau Umberto Eco;
⁕îi va consolida cunoștințele de cultură genarală;
⁕îi va deschide noi oportunități de socializare și informare.

Teme vizate:

►expresii de bază

►sentimentele

►culorile

►cum ne luăm la revedere

►cifrele

►la hotel

►despre timp

►la restaurant

►taxi

►familia etc.

A PRESTO!

!!! Cursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 ani și 12 ani, nivel începător.

50 lei/ședință
Joi, de la ora 17:30

Alina Dragomir

Instructor

Alina Dragomir este profesoară de limba si literatura română, actualmente director, de 16 ani,  la aceeaşi şcoală din mediul rural, de care s-a îndrăgostit din prima zi şi de unde nu a mai plecat.

Absolventă a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Litere, specializarea română-italiană, este  permanent interesată de perfecţionare, fie că este vorba de cursuri online sau faţă în faţă, de cursuri de specialitate, de psihologie sau dezvoltare personală.

Consideră că printre calităţile unui bun profesor, dragostea pentru copii este esenţială. Un bun profesor are o vocaţie interioară pentru comunicarea adecvată a informaţiei, dar el trebuie şi să iubească şi să înţeleagă copiii. 

Întrebată cum ar trebui  să decurgă o oră/ un curs de română  pentru a face orele interactive/ implicate/ cu dezbateri și idei?, profesoara noastră răspunde:

      Nu știu cum ar trebui să decurgă o oră de română, pentru că orele de română sunt foarte diferite. Ceea ce știu cu certitudine e că la sfârșitul orei, copilul  din bancă trebuie să considere că ora aceea nu a fost pierdută și să aștepte cu interes ora următoare de română. Să fie așa, ca sultanul care așteaptă o nouă poveste a Șeherezadei. O oră de română, de matematică, de biologie, dacă nu te învață nimic despre tine și despre viața ta, e doar o oră pierdută. Încerc permanent să leg totul de viață, de ceea ce contează și de ceea ce îi interesează. De aceea mi se par mai importante discuțiile despre viață pe care le declanșează un text literar, decât analiza elementelor de structură, de compoziție și de limbaj.