Atelierul de Scriere Creativă și Redactare - În ţara textelor frumoase
50 lei

Despre curs
Hai să scriem o poveste!
Citind poveşti pentru copii, am descoperit că acestea au viaţă. Ele trăiesc în fiecare dintre noi, în tot ce ne înconjoară. Noi ne-am gândit să le lăsăm să zburde în lume. Aşa s-a născut „ În ţara textelor frumoase “. V-ar plăcea ca propriul copil să îşi descopere talentul de scriitor? Lăsaţi-vă copilul să creioneze personaje şi să le salveze. Apoi, să fie chiar el acel personaj şi să-i dea glas.
Prin meseria de profesor, am aflat că cei mici, copiii în general, au nevoie de poveşti. Ei sunt foarte creativi, iar eu doresc a le stimula şi folosi cât mai mult imaginaţia. M-am gândit la un proiect în care să scriem împreună poveşti, să le desenăm, să căutăm muzica ce ne-o inspiră şi la final să facem o mică scenetă, la care să fie invitaţi părinţii.
La “În ţara textelor frumoase”, copiii petrec o oră, învăţând tainele scrisului, având posibilitatea să-şi dezvolte imaginaţia, creativitatea, vocabularul şi să găsească încrederea de a-şi exprima liber propriile trăiri şi emoţii. Totul se desfăşoară într-o atmosferă relaxantă, sub atenta îndrumare a unui profesor.
Ce activităţi fac copiii la “În ţara textelor frumoase”: citim, scriem o poveste în care personajele suntem noi, transformăm un personaj negativ într-unul pozitiv prin acțiunea poveștii, ascultăm o melodie clasică – VIVALDI, MOZART, VERDI – și scriem o poveste, facem exerciții de găsit rima, de continuat poezia și scriem o poveste cu rimă despre legume sau animale etc.
De asemenea, atelierul de scriere creativă se va îmbina cu cel de redactare, deoarece, nu-i aşa, orice scriitor ştie să se exprime frumos, dar şi să scrie corect.
Cursanții vor primi diplome de „Cel mai talentat scriitor junior”.
Prin aceste activităţi, ne propunem:
– Să le stimulăm creativitatea;
-Să contribuim la îmbogăţirea imaginaţiei lor;
-Să stimulăm dezvoltarea vorbirii;
-Să încurajăm încrederea în sine şi libertatea de exprimare.
Miercuri: 17:30 – 18:30
7 ani – 12 ani
50 lei/ședință

Instructor
Alina Dragomir este profesoară de limba si literatura română, actualmente director, de 16 ani, la aceeaşi şcoală din mediul rural, de care s-a îndrăgostit din prima zi şi de unde nu a mai plecat.
Absolventă a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Litere, specializarea română-italiană, este permanent interesată de perfecţionare, fie că este vorba de cursuri online sau faţă în faţă, de cursuri de specialitate, de psihologie sau dezvoltare personală.
Consideră că printre calităţile unui bun profesor, dragostea pentru copii este esenţială. Un bun profesor are o vocaţie interioară pentru comunicarea adecvată a informaţiei, dar el trebuie şi să iubească şi să înţeleagă copiii.
Întrebată cum ar trebui să decurgă o oră/ un curs de română pentru a face orele interactive/ implicate/ cu dezbateri și idei?, profesoara noastră răspunde:
Nu știu cum ar trebui să decurgă o oră de română, pentru că orele de română sunt foarte diferite. Ceea ce știu cu certitudine e că la sfârșitul orei, copilul din bancă trebuie să considere că ora aceea nu a fost pierdută și să aștepte cu interes ora următoare de română. Să fie așa, ca sultanul care așteaptă o nouă poveste a Șeherezadei. O oră de română, de matematică, de biologie, dacă nu te învață nimic despre tine și despre viața ta, e doar o oră pierdută. Încerc permanent să leg totul de viață, de ceea ce contează și de ceea ce îi interesează. De aceea mi se par mai importante discuțiile despre viață pe care le declanșează un text literar, decât analiza elementelor de structură, de compoziție și de limbaj.