4.9
4 ședințe

Curs de aritmetică mentală

200 lei

Japanese traditional abacus soroban isolated on white background

Despre curs

Metoda de calcul cu soroban sau aritmetică mentală japoneză ajută copiii să își îmbunătățească concentrarea, răbdarea și să își atingă potențialul intelectual și creativ.
Când ne gândim la un calcul apelăm instant la calculator, această metodă fiind mai la îndemână. Dar în zilele de azi, când copiii folosesc din ce în ce mai mult telefonul, calculatorul, indicat este să le îndreptăm atenția către activități care să le stimuleze creierul.
Aritmetica mentală nu este doar despre calcule matematice, copiii care învață să lucreze pe soroban își antrenează creierul deoarece trebuie să aplice formule de calcul potrivite pentru fiecare operațiune, își îmbunătățesc concentrarea, fiind nevoiți la fiecare calcul să se concentreze pe mișcarea bilelor de pe soroban.
La cursul de soroban, îmbinăm calculele matematice cu jocuri de atenție, coordonare și creativitate.

Luni: 16:00 – 17:30
8 ani – 12 ani

Joi: 15:00 – 16:30
4 ani – 7 ani

50 lei/ședință

Instructor

Ana-Maria Negru este absolventă a Academiei de Studii Economice – secțiunea Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de valori și co-fondator al Centrului Educativ Real Education.

Experiența de mamă a determinat-o pe Ana-Maria să își extindă aptitudinile educative și în viața altor copii, multiplicând grija, atenția și îndrumarea oferite copiilor ei. Prin urmare, a ajutat mulți copii prin prisma unui ONG, dar și pe cont propriu. Implicarea ei a constat atât în ajutorarea copiilor cu posibilități financiare limitate, cât și în formarea și educarea lor prin programe educaționale și activități creative.

Ana-Maria și-a descoperit simțul strategic, de aceea a continuat să învețe și să se perfecționeze în acest sens, urmând cursurile de aritmetică japoneză ale Centrului Educațional Dilana.

În prezent, Ana-Maria este instructor de soroban și continuă să se implice în educația copiilor prin transmiterea cunoștințelor pe care le-a dobândit despre una dintre cele mai puternice metode de dezvoltare a minții.