
Despre curs
Gândește-te la un model pe care îl ai, la un erou, un film, cântăreț, influencer, lider pe care îl urmărești. Apoi întreabă-te ce anume urmărești la el? Care este acel ceva care te-a conectat, apoi te-a provocat să urmărești aceeași persoană din nou și din nou? Este povestea pe care o spune, poveste cu care rezonezi și pe care o simți cu toate simțurile. Este povestea cea care te face să urmezi povestitorul sau eroul, când este vorba despre filme. Povestea pe care o spun politicienii provoacă masele la vot (sau Nu). Povestea este instrumentul schimbării la care apelează liderii.
De ce contează povestea pe care o spunem și o urmăm?
- Povestea înseamnă comunicare.
- Poveștile sunt punte postea ape și trec mai departe în marea de cunoștințe și cunoaștere. Este o formă de transfer în prezent și peste generații. Prin poveste sunt date mai departe cunoștințe, credințe, valori și, unii povestitori, dau mai departe chiar semințele cunoașterii profunde.
- Povestea ne dă simțul apartenenței la un set de valori comune și plantează semințe de credințe bune.
- Povestea duce mai departe înțelepciune din viața povestitorului.
- Povestea ne aduce semnificație prin empatie.
Storytelling și influențarea.
Povestea convinge și influențează. Poveștile adună grupuri Și asigură continuitate mesajului. Poveștile sunt puncte de conexiune între generații. O poveste bună provoacă schimbare, iar storytelling este instrumentul liderilor, iar prin poveste produc schimbare.
Rolul poveștii și storytelling
Povestea este modalitate de coagulare a comunității sau chiar a societății. Povestea a fost, este și rămâne un instrument prin care liderii își strâng echipe. Povestea este motor de schimbare, iar scopul primar al poveștii este să influențeze mase, mai mari sau mai mici, spre schimbare. Altfel spus, povestea este instrumentul prin care liderii influențează și provoacă schimbare.

Instructor
Corina Ștefan este autor și expert în comunicare. A făcut doi ani la secția ”informatică” la Traian Vuia, apoi a continuat la un liceu la real, primul liceu ”comprehensive” din Londra. A ales o facultate la filologie și a încheiat studiul clasic cu un master în comunicare și PR. Corina a continuat să învețe să să se perfecționeze, urmând cursuri de: scriere pentru web, SEO, uzabilitate, management strategic, scriere creativă, copywriting pentru publicitate, public speaking și filosofie aplicată.
Corina are certificări de trainer, analiză și evaluare comportamentală (un fel de profiler 😀 ) și, mai nou, de life coach și business coach.
Cu ce se ocupă Corina?
Este content strategist, copywriter, SEO content writer, administrator, online media buyer și fondatoarea iXpr. Este un om modest și spune despre ea că este om, înainte de a fi specialist în orice.
Pasionată de turism, Corina a făcut cursuri de manager în turism și ghid național și a lansat proiectul *turism accesibil*. Prin acest proiect, unic la acea vreme în România, a făcut pasul de la angajat la antreprenoriat social.
Corina a petrecut ani din viață cu mâinile ascunse în buzunar și și-a spus of, nu are importanță. A dat vina, a strigat, a pretins. A muncit mult până la somatizare. A văzut că nu aceasta e calea și a devenit atentă. A început să facă lucruri. A fost nevoită să învețe să se accepte. Multă vreme a luat ce trăia ca pe o luptă. O luptă care căuta vinovați, învinși și învingători. Dar oare este viața o luptă? Atunci a deschis ochii, s-a uitat înăuntru și a început să învețe să trăiască cu ea, dincolo de lupte. Corina a descoperit că este suma oamenilor care o înconjoară și călătoria experiențelor sale. A învățat și a acceptat. Iar multe dintre aceste etape le-a adunat în gânduri și povești. Și astfel a luat naștere Cartea despre acceptare.