4.9
6 ședințe

Curs de public speaking pentru copii

420 lei

classic microphone on Abstract blurred bright green background of conference hall or event. Public s

Despre curs

De ce ar avea nevoie un copil de curs de public speaking? 
 
Imaginează-ți următorul scenariu. Copilul este la ore. A învățat din greu la istorie. Atât a stat și a tocit acei ani, încât ar putea lua un 10. Deodată își aude numele. Se ridică în picioare, concentrându-se să mascheze tremurul picioarelor, al vocii, al întregului corp. 
Face eforturi să se adune, vocea îi scade. Povestește sacadat tot ce își amintește, așa cum își amintește. Fără ordine, fără structură. În turuiala lui, lecția, povestea, merg înainte și înapoi fără sens. Nici regii nu mai au curaj, iar demnitatea dincolo de istorii a devenit doar un scâncet surd, rostit pentru a obține, pe cât se poate, o notă bună. Finalul? Se aude vocea profesorului ”Stai jos! 7”. 
 
Mult muncitul 10 se lasă așteptat. Și nu pentru că nu știa, ci pentru că nu a putut prezenta. Pentru că emoțiile i-au diluat toate cunoștințele dincolo de o voce timidă. Pentru că în ideea de a spune cât mai mult nu a comunicat esențialul. Pentru că nu a plecat înarmat cu o structură în gând, ci doar cu un glossar de informații, iar evenimentele și-au pierdut fluența. Pentru că nu a înțeles că îi e frică și de ce. 
 
Scenariul se poate schimba după cursul de public speaking. 
Când și de ce are nevoie un copil de curs de public speaking?
 
Public speaking în traducere liberă din limba engleză înseamnă a vorbi în public. Aceasta nu înseamnă neapărat să stăm pe o scenă unde influențăm oameni, deși ar fi frumos să se întâmple. Public speaking se întâmplă zilnic în viața unui copil. 
Vorbim în public poate la creșă, poate mai târziu, la grădiniță, dar cert, public speaking ne urmărește în toate situațiile în care viața ne cere să luăm cuvântul și să ne susținem povestea, indiferent de natura ei. 
 
Concret unde îi este util unui copil sau unui adolescent cursul de public speaking:
 
În prezentarea lecțiilor, când e ”ascultat”;
Când dorește să obțină o bursă;
Când are de prezentat un proiect pentru școală sau pentru activitățile extra-curriculare;
În pauză, între colegi;
În grupurile de prieteni;
În conversațiile cu o fată sau un băiat pe care îl/o place;
Când a făcut o boacănă și are nevoie să își susțină punctul de vedere. Asumat și clar. 
 
Ce este acest curs de public speaking pentru copii?
Un instrument util pentru fiecare zi din viața copilului și a adultului de mai târziu;
Un mod de autocunoaștere prin experiență;
Un atelier care îmbunătățește arta discursului;
O cale de a dezvolta creativitatea și imaginația;
Un mod diferit de a folosi cuvinte cu un scop;
Un atelier în care află că eroii pot fi ei și puterea lor este cuvântul. 
 
Ce nu este acest curs?
Nu este un curs de introducere în oratoria clasică;
Nu este un curs de dezbatere publică (debate), chiar dacă ne folosim de ea în joacă;
Nu este un curs de dicție;
Nu este un curs teoretic. 
 
Ce vom face și cum vor evolua copiii?
 
Ne vom juca și improviza pentru că din experiențe învățăm mai mult decât din teorie. Vom personaliza programul și exercițiile în funcție de nevoia grupului și de media de vârstă, dar ținând continuu cont de obiectivele noastre. 
 
Să își înțeleagă frica și cauzele ei. Lucrând cu ei în timpul din afara atelierului și urmând și alte cursuri de autocunoaștere o îmblânzesc. 
Să vadă public speaking și povestea (storytelling) ca instrumente utile pentru viață și carieră.   
Să înțeleagă că e important să știe cui se adresează și să facă un mini avatar al publicului pentru a-și pregăti discursul.
Să înțeleagă puterea autenticității în adresarea discursului;
Să își structureze discursul – diferite tipuri de structuri.
Să folosească potrivit cuvintele pentru a crea o stare bună în public, indiferent de natura acestuia. 
Să conchidă discursul pentru a obține rezultatul dorit (când e cazul);
Sa aibă încrederea să vorbească despre ei și pasiunile lor; ce știu și au învățat;
Să aibă încrederea și dorința de a păși în față să ia cuvântul. 
 
Copiii sunt diferiți, au percepții diferite, învață, acționează sau reacționează diferit și fiecare va pleca acasă cu o altă lecție. Dar cel mai mult va conta că va pleca acasă cu noi abilități și semințe pentru un nou mod de gândire. 
Semințele de încredere pe care le sădim în copilărie cresc într- un adult echilibrat mai târziu.
 
De final, revin la întrebarea: de ce un curs de public speaking pentru copii?
Comunicăm și spunem povești întreaga viață. 
Important este și cum le spunem pentru a fi memorabili. Mai important este și ce își spun copiii în gând pentru a vorbi cu încredere, cu sens. 
 
E timpul să descopere public speaking. 
 
E timpul să începem…
 
Curs public speaking pentru copii:
6 ani – 10 ani – marți: 15:00 – 15:50
11 ani – 15 ani – marți: 16:00 – 16:50
6 ședințe – 480 lei
 
Curs public speaking pentru adulți (18+)
10 ședințe – 700 lei – marți: 18:00 – 18:50

Instructor

Corina Ștefan este autor și expert în comunicare.  A făcut doi ani la secția ”informatică” la Traian Vuia, apoi a continuat la un liceu la real, primul liceu ”comprehensive” din Londra.  A ales o facultate la filologie și a încheiat studiul clasic cu un master în comunicare și PR. Corina a continuat să învețe să să se perfecționeze, urmând cursuri de: scriere pentru web, SEO, uzabilitate, management strategic, scriere creativă, copywriting pentru publicitate, public speaking și filosofie aplicată.

Corina are certificări de trainer, analiză și evaluare comportamentală (un fel de profiler 😀 ) și, mai nou, de life coach și business coach.
   

Cu ce se ocupă Corina?

Este content strategist, copywriter, SEO content writer, administrator, online media buyer și fondatoarea iXpr. Este un om modest și spune despre ea că este om, înainte de a fi specialist în orice.

Pasionată de turism, Corina a făcut cursuri de manager în turism și ghid național și a lansat proiectul *turism accesibil*. Prin acest proiect, unic la acea vreme în România, a făcut pasul de la angajat la antreprenoriat social.

Corina a petrecut ani din viață cu mâinile ascunse în buzunar și și-a spus of, nu are importanță. A dat vina, a strigat, a pretins. A muncit mult până la somatizare. A văzut că nu aceasta e calea și a devenit atentă. A început să facă lucruri. A fost nevoită să învețe să se accepte. Multă vreme a luat ce trăia ca pe o luptă. O luptă care căuta vinovați, învinși și învingători. Dar oare este viața o luptă? Atunci a deschis ochii, s-a uitat înăuntru și a început să învețe să trăiască cu ea, dincolo de lupte. Corina a descoperit că este suma oamenilor care o înconjoară și călătoria experiențelor sale. A învățat și a acceptat. Iar multe dintre aceste etape le-a adunat în gânduri și povești. Și astfel a luat naștere Cartea despre acceptare.