Smiling girl with flag of Great Britain using laptop

Despre curs

În cadrul cursului de limba engleză, grupele de studiu se vor constitui în funcție de vârstă, nivel, cât și obiectivul de atins. Se înțelege că, în cazul copiilor, învățarea va fi facilitată prin jocuri, realia și, in doze mici, mijloace audio- vizuale. Curtea generoasă și, din fericire, cu copaci umbroși va înlocui, ori de câte ori va fi posibil și oportun, sala de curs. Ne dorim ca ceea ce se va întâmpla aici să se rasfrângă pozitiv nu doar asupra rezultatelor școlare ale copiilor ce vor alege să ne frecventeze cursurile, ci și la nivel personal: mai mulți prieteni, mai multă încredere de sine, abilități mai bune de comunicare și relaționare, poate stârnirea interesului pentru lectură (în limba engleză și nu doar).

 
1.Kids’ English Club – 50 lei / ședință
Copii: 11 ani – 14 ani
 
KIDS’ ENGLISH CLUB se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 11 ani și 14 ani, copii ce studiază (sau au studiat) limba engleză și își doresc aprofundare. 
Este o realitate că, îndeosebi din cauza supraaglomerării claselor, copiii comunică și interacționează, în fapt, destul de puțin, iar noi fix acest lucru ne propunem: să oferim extra-oportunitati, autentice, de exersare a limbii engleze. După cum sugerează și termenul “club”, vom proiecta și livra, preponderent, activități de învățare bazate pe interacțiune orala, într-un cadru și într-o manieră mai puțin convenționale, în măsură să genereze și să susțină interesul pentru limba engleză și nu numai.
Concret, vom propune – inițial spre reflecție, apoi în dezbatere – teme variate, de interes, sperăm noi, obiectivul fiind îmbunătățirea competențelor de exprimare în limba engleză, cât și, pe termen lung, dezvoltarea altor abilități, credem noi, valoroase, precum capacitatea de a “cerceta” un subiect din mai multe unghiuri, capacitatea de a formula un punct de vedere propriu și de a-l apăra, deprinderea de a folosi multiple surse de informare, gândirea critică, creativitatea.
 
2. LITTLE STARS – 50 lei/ședință
Copii: 6 ani – 10 ani
JOI: 16:30 – 17:20
 
LITTLE STARS este un “produs” gândit pentru părinții care știu că energia și curiozitatea nestăvilită, tipice preșcolarilor și școlarilor mici, trebuie canalizate spre zone constructive, cu efecte imediate sau pe termen lung, benefice dezvoltării lor; apreciem că învățarea unei limbi străine este o astfel de investiție. În plus, este dovedit că începerea studiului unei limbi străine la o vârstă fragedă este unul dintre factorii de succes. 
Propunem, așadar, sesiuni scurte de lucru, cu metode și mijloace ce respectă particularitățile de vârstă și în măsură să modeleze atitudini, comportamente și deprinderi dezirabile în ceea ce privește studiul. 

Instructor

Elena este absolventă a a Facultății de Litere, specializarea română- engleză, Universitatea din București, a programelor de masterat: Management Educațional și Integrare Europeană, Universitatea Petrol- Gaze din Ploiești, respectiv Traducerea Textului Literar Contemporan (eng), Facultatea de Limbi si Literaturi Străine a Universității din București.

Din 2005, când a absolvit facultatea și a participat la concursul unic de titularizare în învățământ, este, cu ceva întreruperi, profesor de limba engleză la Colegiul Național ,,Alexandru Vlahuță’’ din Râmnicu Sărat.

Rugată să identifice două aspecte ce i-au marcat întreg parcursul profesional, Elena a menționat pasiunea pentru limba engleză, respectiv dorința permanentă de a se dezvolta, de a se autodepăși, atât ca profesor, cât și ca om; ori de câte ori a luat cunoștință de vreun proiect sau oportunitate ce ar fi ajutat-o să-și dezvolte competențe noi, în zone de interes pentru ea și elevii ei, a încercat să fie acolo, să fie parte. Astfel, a dedicat mult timp pentru a se forma și ca instructor de debate, a urmat cursuri pentru a se familiariza cu structura examenelor Cambridge, are experiență predare adulți, a încercat să le fie de ajutor colegilor ei din ipostaza de profesor metodist al ISJ Buzău, și-a dorit să descopere mai multe despre pedagogia Montessori și a urmat cursuri etc. Pe lângă acestea, a gândit și implementat, în beneficiul elevilor ei, numeroase activități de dezvoltare personală și orientare profesională.

Elena ne împărtășește faptul că implicarea în acest proiect are, evident, rațiuni strict personale, dar și o miză care le transcende; cea de-a doua merită dezvoltată aici. Prin prisma experienței ca părinte, nu vastă, dar cât se poate de intensă, conștientizează necesitatea de a le oferi copiilor acestui oraș experiențe cât mai diverse, astfel încât dezvoltarea lor să fie cât mai completă și armonioasă (Iar copiii se dezvoltă armonios când sunt împreună!)

Pe scurt, a fost pusă în contact cu o echipă de tineri entuziaști și ambițioși – deloc naivi însă – ce și-au propus să ofere oportunități de identificare și dezvoltare a talentelor și intereselor copiilor, alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, cât și posibilitatea de a-și atinge niște obiective personale de învățare și dezvoltare (inclusiv pentru adulți).