4.8
10 ședințe

Jocuri de autocunoaștere

50 lei

Despre curs

“Dacă vrei să construiești un vas nu bate oamenii la cap să strângă lemn, nu le trasa sarcini și nu le da de muncă, ci mai curând, vorbește-le despre imensitatea nesfârșită a mării.” – Antoine de Saint- Exupery

Psihologia, prin instrumentele și tehnicile de terapie dezvoltate pe parcursul timpului, are un aport nu numai în identificarea patologiilor și tratamentelor necesare, dar și dezvoltarea personală din viața de zi cu zi.

Scopul acestor întâlniri nu constă în a-i da copilului și adolescentului indicaţii, sfaturi, soluţii, ci presupune ghidarea acestora în procesul de autocunoaştere (al căutării de sine, a descoperirii propriei identităţi) precum şi a-i învăţa cum să-şi ofere autosprijin.

Ce vor descoperii copiii la acest curs?

Copiii și adolescenţii pot ajunge să înţeleagă că se pot schimba şi pot fi ajutaţi să devină conştienţi atât de ceea ce sunt, cât şi de potenţialul lor, adică de ceea ce pot deveni. Rolul psihologului este acela de a le elibera resursele interioare astfel încât ei să descopere că suportul de bază în dezvoltarea lor sunt chiar ei însuşi.

În cadrul acestor întâlniri, copiii și adolescenţii îşi pot contura şi clarifica sistemul de valori, deoarece se ştie că aceștia pun sub semnul întrebării ideile şi valorile cu care vine în contact (mai ales ale părinţilor), supunându-le unei critici necruţătoare.

Un alt obiectiv al acestor ateliere este acela de a dezvolta inteligenţa emoţională, ceea ce presupune sprijinirea lor în scopul identificării emoţiilor trăite şi al exteriorizării acestora   într-o manieră potrivită situaţiei, fără teama de a-şi exprima slăbiciunile.

Nu în ultimul rând, aceste ateliere contribuie la dezvoltarea creativităţii, spontaneităţii, creşterea autoafirmării şi cooperării în întâlnirea cu celălalt, dobândirea unei capacităţi de comunicare autentică, creşterea gradului de empatie.

SÂMBĂTĂ: 11:00 – 11:50, copii 8 ani – 12 ani

Instructor

Licențiată în Psihologie – Pedagogie la Universitatea București din anul 2000, membră a Colegiului Psihologilor din România de la înființarea acestuia, cu competențe în Psihologia muncii și organizațională, Psihologie aplicată în servicii și Psihologie clinică, membră a Asociației Psihologilor Atestați din România, formator la Institutul Național de Administrație, trainer acreditat, antreprenor, Mihaiela Grimbovschi Avramescu este în prezent psiholog și consilier de afaceri.

De-a lungul timpului, Mihaiela a participat ca speaker la numeroase evenimente, a prezentat lucrări științifice la foarte multe conferințe, atât de psihologie cât și de consiliere și dezvoltare personală, scrie articole pentru site-urile de specialitate și nu o dată a fost invitată de televiziunile locale la emisiuni în direct.

A făcut voluntariat în cadrul mai multor asociații predând în câteva școli din județul Buzău ore de dezvoltare personală și autocunoaștere, a acordat prim-ajutor gratuit persoanelor afectate de pandemie, acordă ședințe de terapie pro-bono persoanelor fără posibilități materiale, iar în prezent este voluntar al ISGU.

Mihaiela este și militar în rezervă. Și-a început cariera militară în urmă cu peste 30 de ani, atunci când a ales cursurile de formare pentru subofițeri sanitari. A lucrat în cadrul Batalionului 3 Geniu. Dar pasiunea pentru psihologie, după cum spune Mihaiela, a reușit să o întreacă pe cea de militar. Privind în urmă, Mihaiela crede că a urmat drumul pe care și l-a dorit. A ajuns în locul în care și-a propus și a făcut exact ce i-a plăcut și iubit, dar își propune să continue procesul de dezvoltare și evoluție pentru că este imens recunoscătoare pentru oportunitatea de a practica această meserie. De ce? Fiindcă, până acum, nu a cunoscut un sentiment mai împlinitor decât privilegiul pe care clienții i-l acordă atunci când împărtășesc ceea ce îi face profund umani. Fie că este vorba despre suferințe, reușite, obstacole sau orice alt aspect al vieții, se dedică cu tot sufletul să ajute oamenii să se reîntoarcă la calea lor, să îi susțină în călătoria de autodescoperire și evoluție, cu blândețe, empatie și uneori chiar umor.