Instructor

Felicia Cătălina Cruceru

 “Lumea-ntreagă e o scenă și toți oamenii-s actori. „ – William Sheakespeare

Așa spunea  William Shakespeare acum câteva sute de ani. Pornind de la acest principiu, o prezentăm pe Cătălina-Felicia Cruceru. O tânără actriță în vârsta de doar 24 de ani, mânuitor de păpuși și marionete, profesor de Arta Actorului în cadrul Liceului de Arte  „Margareta Sterian” din Buzău. În adolescență a urmat cursurile Liceului de Arte „Margareta Sterian” din Buzău,  secția Arta Actorului, dar drumul ei nu s-a oprit acolo. Dorința de a descoperi mai profund teatrul, a determinat-o să continue și a studiat apoi Artele Spectacolului-păpuși și marionete în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie „I.L. CARAGIALE” București.

Pentru că a simțit o chemare in contactul direct cu cei mici, a urmat și cursurile de pregătire psiho-pedagogică, iar acum își desfășoară activitatea cu mult entuziasm. A lucrat în atelierul de arta actorului cu copii cu vârsta de la 3 ani până la 18 ani.

Cătălina se ocupă mai tot timpul cu arta și cu joaca, cu jocul actoricesc. Îi ajută pe elevi și  pe sine în procesul de dezvoltare continuu, prin experiențele pe care trăiește și situațiile scenice pe care le creează. Tot ceea ce face este cu simț de răspundere, este un om devotat, competitiv, un om cu o doză imensă de optimism. Teatrul a învățat-o ce înseamnă lucrul individual, dar în echipă, de altfel un principiu de bază al acestei arte, dar care se aplică și în viața cotidiană. Consideră că un actor trebuie să fie câte puțin din toate, ceea ce înseamnă că teatrul este foarte bine corelat cu muzica, dansul, poezia. Și ca nu cumva să piardă ritmul, Cătălina știe să cânte, să danseze, scrie chiar poezie și proză.  Catălina este energie și o emană prin toate activitățile sale.

Cursuri