Instructor

Elena Florea

Elena este absolventă a a Facultății de Litere, specializarea română- engleză, Universitatea din București, a programelor de masterat: Management Educațional și Integrare Europeană, Universitatea Petrol- Gaze din Ploiești, respectiv Traducerea Textului Literar Contemporan (eng), Facultatea de Limbi si Literaturi Străine a Universității din București.

Din 2005, când a absolvit facultatea și a participat la concursul unic de titularizare în învățământ, este, cu ceva întreruperi, profesor de limba engleză la Colegiul Național ,,Alexandru Vlahuță’’ din Râmnicu Sărat.

Rugată să identifice două aspecte ce i-au marcat întreg parcursul profesional, Elena a menționat pasiunea pentru limba engleză, respectiv dorința permanentă de a se dezvolta, de a se autodepăși, atât ca profesor, cât și ca om; ori de câte ori a luat cunoștință de vreun proiect sau oportunitate ce ar fi ajutat-o să-și dezvolte competențe noi, în zone de interes pentru ea și elevii ei, a încercat să fie acolo, să fie parte. Astfel, a dedicat mult timp pentru a se forma și ca instructor de debate, a urmat cursuri pentru a se familiariza cu structura examenelor Cambridge, are experiență predare adulți, a încercat să le fie de ajutor colegilor ei din ipostaza de profesor metodist al ISJ Buzău, și-a dorit să descopere mai multe despre pedagogia Montessori și a urmat cursuri etc. Pe lângă acestea, a gândit și implementat, în beneficiul elevilor ei, numeroase activități de dezvoltare personală și orientare profesională.

Elena ne împărtășește faptul că implicarea în acest proiect are, evident, rațiuni strict personale, dar și o miză care le transcende; cea de-a doua merită dezvoltată aici. Prin prisma experienței ca părinte, nu vastă, dar cât se poate de intensă, conștientizează necesitatea de a le oferi copiilor acestui oraș experiențe cât mai diverse, astfel încât dezvoltarea lor să fie cât mai completă și armonioasă (Iar copiii se dezvoltă armonios când sunt împreună!)

Pe scurt, a fost pusă în contact cu o echipă de tineri entuziaști și ambițioși – deloc naivi însă – ce și-au propus să ofere oportunități de identificare și dezvoltare a talentelor și intereselor copiilor, alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, cât și posibilitatea de a-și atinge niște obiective personale de învățare și dezvoltare (inclusiv pentru adulți).

Cursuri

Dezvoltare personală

40 lei

50 min
4.9
limbi străine

40 lei

50 min
4.9