Real Education

De ce să faci yoga și de ce să-ți încurajezi copilul să facă yoga?

by Mădălina Mănescu, instructor de yoga

După o căutare rapidă pe internet, vei găsi multe definiții și explicații, dar care ar putea să ți se pară complicate. Așa că, mă gândesc să îți spun din perspectiva mea cum se simte să faci yoga. O spun din perspectiva câtorva ani de yoga, mare parte din ei îndrumând oameni.

Yoga este echilibru! Cum ajungem la echilibru? Învățând să fim observatori. Viața noastră înseamnă adesea o stare de alertă care nu ne dă voie să ne observăm nevoile. De când ne trezim, până când ne așezăm în pat, seara, facem tot felul de lucruri de care suntem toți conștienți și aproape niciodată nu ne dăm răgaz să respirăm. Uităm adesea să mâncăm, să ne oprim din fugă și ajungem să fim obosiți peste măsură. Evident că se întâmplă să ne și îmbolnăvim și tot nu ne oprim. Se întâmplă așa când nu ne ascultăm. Corpul ne dă semne pe care noi refuzăm să le vedem și nu este ceva greșit. Nu știm cum să vedem aceste semne.

Am descoperit în timp, că yoga îți arată cum să vezi aceste semne din simplul motiv că te pune în contact cu corpul tău. Prin practica posturilor, combinată cu diverse tehnici de respirație conștientă, începi să îți dai seama de corpul tău, începi să îl simți. Sigur că știm unde se află mâna sau piciorul, dar le simțim cu adevărat? Și nu este singurul aspect pe care îl înțelegi, începi să îți înțelegi și emoțiile.

Cea mai simplă întrebare la care te rog să răspunzi este: unde simți frica? În momentul în care începi să conștientizezi unde se întamplă acest lucru, începi să faci yoga!

Este bine să începi oricând, dar cum ar fi să fi avut posibilitatea să faci acest lucru încă de când erai mic?

Înainte de concluzie, ți-aș mai spune câteva motive pentru care yoga este o practică completă, perfectă pentru tine și copilul tău: dezvoltă flexibilitatea și echilibrul, crește capacitatea de a fi prezent, îți aduce liniște și calm, dezvoltă încrederea, îmbunătățește capacitatea de concentrare și te ajută să fii disciplinat.

Așa că, yoga înseamnă echilibru fizic, emoțional și mental, și toate acestea se întâmplă în momentul în care devii observator activ. Adică știi în fiecare moment cum îți sunt corpul, sufletul și mintea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole