
Pentru cine e cursul?
• Ti-e frică să vorbești în public?
• Simți că nu îți poți gestiona emoțiile?
• Ti-ai dori să ai o dicție mai bună?
• Vrei să descoperi cele mai ascunde învelișuri ale sufletului tău?
• Simți că iți poți depăși limitele?
• Vrei să înveți să asculți și să te faci ascultat?
Dacă cel puțin una din aceste întrebări simți că-ți aparține, sau chiar dacă ai o altă întrebare ce poate fi adăugată, atunci cursurile de arta actorului sun rețeta spre succes.
Ce obții la sfârșitul cursului?
- O dicție foarte bună
- Curajul de a te prezenta așa cum ești în public
- Coerență în vorbire
- Gândire profundă, dincolo de aparențe
- O bună cunoaștere a tuturor limitelor și simțurilor
- O dezvoltare personală din propriile tale experiențe
- Empatie
- Emoție
- O bună concentrare
Despre curs
Ce este arta actorului?
Nimeni nu poate răspunde exact. Teatrul nu este o știință exactă, deci nu se bazează pe o formulă științifică, dar este o știință filosofică si poate căpăta o infinitate de nuanțe. Ceea ce se poate spune exact este că arta actorului este RAȚIUNE și SIMȚIRE, un mecanism logic. Ce este un ACTOR? – Un actor este pur și simplu un om cu toate veleitățile și fricile sale. Sensurile care insinuează înțelegerea definirii unui actor sunt: joc, meșteșug, artă, gândire, culoare, perseverență, măiestrie.
Cursurile de Arta Actorului sunt dedicate tuturor celor care sunt dispuși să învețe. Dacă esti dispus să înveți ceea ce este adevărat, autentic, dacă nu îți este frică să îți provoci mintea și trupul, atunci aceste cursuri sunt calea sigură spre evoluție.
Ce implică acest curs?
Descoperirea de sine prin diversele tehnici și procedee artistice. Cursul implică autenticitate, spontaneitate, inventivitate, intuitivitate, multe atribute pe care fiecare dintre noi le avem, dar nu suntem conștienți de prezența lor. Cursul se desfășoară sub forma unor ateliere. Atelierul de arta actorului dureaza 90 de minute, iar în tot acest timp înveți să lucrezi cu tine și partenerii din grup. Ne focusăm pe creativitate, principii ale spontaneității, orientare, atenție, concentrare, memorie, emoție, empatie, relații, rezolvare de probleme, descoperirea punctului de concentrare.
Copiii vor deveni autentici, creativi, spontani și intuitivi.

Instructor
“Lumea-ntreagă e o scenă și toți oamenii-s actori. „ – William Sheakespeare
Așa spunea William Shakespeare acum câteva sute de ani. Pornind de la acest principiu, o prezentăm pe Cătălina-Felicia Cruceru. O tânără actriță în vârsta de doar 24 de ani, mânuitor de păpuși și marionete, profesor de Arta Actorului în cadrul Liceului de Arte „Margareta Sterian” din Buzău. În adolescență a urmat cursurile Liceului de Arte „Margareta Sterian” din Buzău, secția Arta Actorului, dar drumul ei nu s-a oprit acolo. Dorința de a descoperi mai profund teatrul, a determinat-o să continue și a studiat apoi Artele Spectacolului-păpuși și marionete în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie „I.L. CARAGIALE” București.
Pentru că a simțit o chemare in contactul direct cu cei mici, a urmat și cursurile de pregătire psiho-pedagogică, iar acum își desfășoară activitatea cu mult entuziasm. A lucrat în atelierul de arta actorului cu copii cu vârsta de la 3 ani până la 18 ani.
Cătălina se ocupă mai tot timpul cu arta și cu joaca, cu jocul actoricesc. Îi ajută pe elevi și pe sine în procesul de dezvoltare continuu, prin experiențele pe care trăiește și situațiile scenice pe care le creează. Tot ceea ce face este cu simț de răspundere, este un om devotat, competitiv, un om cu o doză imensă de optimism. Teatrul a învățat-o ce înseamnă lucrul individual, dar în echipă, de altfel un principiu de bază al acestei arte, dar care se aplică și în viața cotidiană. Consideră că un actor trebuie să fie câte puțin din toate, ceea ce înseamnă că teatrul este foarte bine corelat cu muzica, dansul, poezia. Și ca nu cumva să piardă ritmul, Cătălina știe să cânte, să danseze, scrie chiar poezie și proză. Catălina este energie și o emană prin toate activitățile sale.